Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή για την κανονική λειτουργία του Καταστήματος της Τ.Π. στο Φιλώτι


Μάρνη  33,   Αθήνα  10432     Τηλέφωνο – Φαξ : 210 – 52 34 576    email : onas.naxos@yahoo.gr
    Αθήνα  4  /10 /16
Αρ. Πρωτ.:363 
Προς τον κύριο
Γεώργιο Πουλόπουλο
Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο
Τράπεζας Πειραιώς
Κοιν.:   Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
 Έπαρχο Νάξου
              Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
              Βουλευτές Ν. Κυκλάδων
Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου
Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου
Ναξιακά & Κυκλαδικά ΜΜΕ
Αξιότιμε κ. Πουλόπουλε
Με την επιστολή αυτή,  ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων ( Ο. ΝΑ.Σ.) εκφράζουν την ευχαρίστησή τους προς εσάς και τους υπεύθυνους της Τράπεζας Πειραιώς, για την επανεξέταση της απόφασης  που αφορά στον περιορισμό της λειτουργίας του Καταστήματος της Τράπεζας που εδρεύει στο Φιλώτι της Νάξου.
Το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς  στο Φιλώτι εξυπηρετεί ένα σεβαστό αριθμό του πληθυσμού της Νάξου. Με βάση την τελευταία απογραφή  (2011),  ο –πραγματικός- πληθυσμός της κεντρικής και ορεινής Νάξου φτάνει στους 6285 κατοίκους οι οποίοι κατοικούν σε 38 χωριά. Για την καλύτερη σύνδεση των πληροφοριών ενδεικτικά αναφέρουμε, το Φιλώτι το μεγαλύτερο χωριό του νησιού με 1800 μονίμους κατοίκους, το Χαλκί, σε απόσταση 3 χλμ πριν από το Φιλώτι, με 545 κατοίκους και την Απείρανθο σε απόσταση 9 χλμ. μετά το Φιλώτι, με 1078 κατοίκους. 
Κατά τους θερινούς μήνες , κυρίως,  ο αριθμός των μονίμων κατοίκων στην περιοχή υπερδιπλασιάζεται, καθώς προστίθενται οι εποχιακοί κάτοικοι και οι επισκέπτες τουριστικών προγραμμάτων.  Κατά τους χειμερινούς μήνες  η μετάβαση των κατοίκων στην Χώρα (πρωτεύουσα του νησιού), πολύ συχνά,  καθίσταται δυσχερής  λόγω των  καιρικών συνθηκών.
Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από την επιστολή του πολιτιστικού Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, του οποίου τις θέσεις η Ο.ΝΑ.Σ. υποστηρίζει, το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Φιλώτι συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομικοκοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κάτοικοι της κεντρικής και ορεινής Νάξου ασχολούνται, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με το εμπόριο, την κτηνοτροφία, τη γεωργία, τις οικοτεχνικές δραστηριότητες και τον τουρισμό. Κατά συνέπεια, οι οικονομικές συναλλαγές, σε ημερήσια βάση, είναι απαραίτητες  και για να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των οικονομικών συναλλαγών είναι πρωταρχικής σημασίας η ασφάλεια που προσδίδει το Κατάστημα της Τράπεζας, όταν λειτουργεί με πλήρες ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. θεωρούν θετική εξέλιξη την απόφαση για την εβδομαδιαία λειτουργία του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος. Ευελπιστούν την καλή συνεργασία μεταξύ  της Τράπεζας Πειραιώς, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτιστικών φορέων, που στόχο έχουν τη στήριξη και την προαγωγή του πολιτισμού, όπως εκφράζεται αφενός στις τοπικές κοινωνίες των χωριών και αφετέρου συλλογικά στο νησί μας τη Νάξο.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                        Η Γ. Γραμματέας
                                       
Μάρκος Μαργαρίτης                                                  Ζιούλη Ευανθία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου